Pensioen 

Hoe ziet jouw besteedbare inkomen eruit na je pensioen? Kun je eerder stoppen met werken of kan of wil je juist langer doorwerken? Pensioenhuys helpt je inzicht te krijgen in hoe je financiën ervoor staan voor nu en voor later.  

Pensioen uitkeren 

Wanneer je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, ga je dan direct met pensioen of werk je langer door? Soms kun je ook eerder stoppen en in sommige gevallen hebben je te maken met een afwijkend partnerpensioen of een hogere beginuitkering. Wat het geval ook is, wij regelen jouw pensioen uitkering volgens jouw wensen.  

Eerder stoppen met werken 

Je hoeft niet altijd door te werken tot je pensioengerechtigde leeftijd. Gelukkig kun je bij de meeste pensioenaanbieders kiezen om je pensioen gedeeltelijk of geheel eerder te laten uitkeren. Het kan ook zo zijn dat in jouw CAO al een regeling hiervoor opgenomen is. Wil jij weten wat eerder stoppen met werken voor invloed zou hebben op jouw inkomen? Pensioenhuys informeert je hier graag over.  

Heb ik genoeg pensioen? 

Pensioenhuys maakt jouw pensioen inzichtelijk. Zo weet jij waar je later aan toe bent en kun je nu misschien alvast maatregelen nemen. Wij bekijken jouw bestaande voorzieningen en maken aan de hand hiervan een plan waarmee je zorgt voor een onbezorgde oude dag.  

Lijfrente of extra pensioenopbouw 

Niet iedere werkgever biedt zijn of haar werknemers pensioen aan. Hierdoor kan het zijn dat jouw pensioeninkomen te laag is. In dit geval kun je lijfrente opteren; een (aanvullend) privé-pensioen. Sommige pensioenregelingen bieden ook de mogelijkheid om zelf extra premie in te leggen om zo extra pensioen op te bouwen. Pensioenhuys uit Eersel kijkt graag met je mee en adviseert je over de mogelijkheden en alternatieven. Wij brengen je besteedbare (netto) inkomen tijdens jouw pensioen in kaart, maar we kijken ook naar andere scenario’s zoals overlijden of arbeidsongeschiktheid. Ons doel is om het voor jou inzichtelijk te maken! 

Lijfrente uitkeren 

Wanneer je gebruik maakt van lijfrente heb je te maken met een zogenaamde expiratiedatum waarop de uitkering zal starten. Je kunt er echter voor kiezen om langer door te werken en zo je lijfrente uit te stellen. Wanneer je kiest voor het laten uitbetalen van je lijfrente is het belangrijk om na te deken over de uitkeringsduur.

Bekijk de mogelijkheden

Pensioenhuys uit Eersel kijkt graag met je mee om de mogelijkheden en gevolgen inzichtelijk te maken. Woon jij in Eersel, Bladel, Eindhoven of in de Kempen? Dan komen we graag bij jou langs of heten we je welkom op ons kantoor in Eersel.