Pensioenadvies ondernemer

Als ondernemer moet je je eigen boontjes doppen. Er is veel wat bij ondernemerschap komt kijken; denk aan verzekeringen zoals bij arbeidsongeschiktheid of overlijden. Maar denk jij ook wel eens na over je pensioen? Ook daarvoor zul je als ondernemer zelf aan de bak moeten. Bij Pensioenhuys kun je terecht voor advies over pensioen en inkomen.

Pensioen opbouwen als ondernemer

Als ondernemer kun je op drie verschillende manieren pensioen opbouwen. We nemen hieronder deze drie opties met je door:

  • Lijfrente
  • Sparen
  • Beleggen

Pensioenopbouw lijfrente

Met lijfrente kun je, net zoals reguliere pensioenopbouw, een periodieke uitbetaling voor later veiligstellen. Door iedere maand of ieder jaar een premie te betalen bouw je lijfrentekapitaal op. Wanneer je met pensioen gaat, wordt dat kapitaal omgezet in een lijfrente-uitkering. Over deze vorm van pensioenopbouw hoef je geen belasting te betalen. Bovendien is de premie meestal aftrekbaar.

Pensioenopbouw sparen

Ook door gewoon te sparen kun je geld apart zetten voor later. Je krijgt geen belastingvoordeel, maar je kunt wel altijd direct bij je geld. Helaas wordt sparen vanwege de lage rente steeds minder interessant. Als je meer rente wilt, kun je kiezen voor een depositospaarrekening. Je zet geld voor een bepaalde periode apart, tegen een vaste rente, en je kunt in die tijd ook niet bij je geld.

Pensioenopbouw beleggen

Beleggen is het investeren van geld in bijvoorbeeld aandelen, obligaties, onroerend goed, maar ook cryptogeld zoals bitcoins. Beleggen is niet zonder risico’s, dus laat je vooraf goed adviseren en beleg alleen met geld dat je kunt missen.

AOW-uitkering voor ondernemers

De meeste mensen die in Nederland wonen en werken, kunnen een beroep doen op de algemene ouderdomswet (AOW) – je betaalt hier immers premie voor middels volksverzekeringen. De hoogte van je AOW hangt af van hoe lang je voor de AOW verzekerd bent geweest, en of je bijvoorbeeld samenwoont of niet. Doordat je AOW-uitkering waarschijnlijk lager uitvalt dan je inkomen als je werkt, kun je daarom extra pensioen veiligstellen.

Extra pensioen veiligstellen

  • Neem deel aan een pensioenregeling voor ondernemers
  • Doe mee aan een beroeps- of bedrijfstakpensioenregeling (BPF)
  • Los je hypotheek af voor lagere woonlasten
  • Oudedagsreserve: bouw pensioen op door een deel van je jaarlijkse winst apart te zetten
  • Blijf zo lang mogelijk ondernemen

Pensioenadvies voor ondernemers

Bij Pensioenhuys kijken we graag met je mee. Wanneer je voor ons pensioenadvies voor ondernemers kiest brengen we je huidige financiële situatie in kaart, en gaan we op zoek naar knelpunten. Vervolgens gaan we op basis van de beschikbare middelen op zoek naar een zo fiscaal optimaal mogelijke oplossing die zorgt voor een onbezorgde oude dag voor jou en je naasten.

Pensioenhuys is de pensioen expert in de Kempen. Wij werken voor veel mensen en bedrijven in Eersel, Bladel, Eindhoven en andere plekken in de regio’s Brainport en de Kempen. Maak geheel vrijblijvend een afspraak!