Sinds 1998 is EuFlex – wat staat voor Eindhoven University Flexibility – actief als matchmaker tussen aanbieders en vragers van (vaak technisch) toptalent in de Brainport regio. Ook voorziet EuFlex in HR-ondersteuning voor bedrijven op en om Brainport voor bedrijven die dat zelf niet aanbieden. EuFlex-directeur Leo Robben vertelt hoe de inmiddels jarenlange samenwerking met Gerie ontstaan is.

Hoe ben je met Gerie in contact gekomen?

“Ik ben met Gerie in contact gekomen toen bij ons aangeklopt werd voor pensioenondersteuning. We zijn toen met een bedrijf in zee gegaan waar Gerie werkzaam was. Naderhand hebben we pensioenondersteuning ook voor andere bedrijven gedaan.”

Hoe heeft Gerie in jullie vraag voorzien?

“Toen we dankzij groei behoefte hadden aan een pensioenregeling heeft Gerie ons geholpen om een weg te banen door het oerwoud aan aanbieders en regelgeving. Doordat het zo ingewikkeld is schrikt het veel mensen af, terwijl het wel heel belangrijk is. Gerie heeft ons en onze werknemers daar heel goed mee geholpen.”

Wat doet Pensioenhuys voor jullie?

“Na een tijdje is Gerie met Pensioenhuys begonnen. Omdat wij een hele goede klik met hem hebben zijn wij uiteindelijk ook weer met hem verder gegaan. Hij vraagt wat voor werkgever je bent en waar je behoefte aan hebt. Vervolgens gaat hij op zoek naar een aanbieder die bij je wensenpakket past. Gerie is bijzonder behulpzaam en meedenkend. Dat vind ik belangrijk; je gaat toch een langdurige commitment aan.”

Hoe zou je jullie samenwerking nu beschrijven?

“We hebben zeer regelmatig contact, ook vanuit de andere bedrijven waarvoor ik actief ben. Sowieso krijgen we altijd een jaarlijkse update over veranderingen in het pensioenlandschap die relevant zijn voor werkgevers. Wanneer dat nodig is geeft hij daarover ook uitleg aan het personeel, en even gemakkelijk in het Engels als dat nodig is.

“Daarnaast kunnen we aan nieuwe werknemers – dankzij Gerie – een gesprek over pensioenadvies aanbieden. Gerie loopt dan met je door wat interessant voor je is en wat je zelf extra geregeld zou willen zien. Dat is een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde die we aan kunnen bieden.”

Wat is volgens jou de kracht van Gerie en Pensioenhuys?

“Gerie weet hoe hij moeilijke maar niet minder belangrijke materie in hele heldere taal uit kan leggen. Bij buitenlandse werknemers schakelt hij probleemloos over naar het Engels. Hij reageert snel en zal ook eerlijk aangeven wanneer iets langer gaat duren als dat nodig is. Pensioenhuys is een klein bureau en daarom heel betrokken. Dat is niet in de laatste plaats te wijden aan Gerie.”